Vi önskar en trevlig 4:advent

4.e advent! Så har åter en vecka passerat och det är hög tid att önska er alla en fortsatt trevlig helg och en fin 4.e advent.
Moa och Millie och Max 💕 Igår den 18/12-21 blev trion 18 månader .. Grattis även till Syskonen Selma 💜 Rikki 🤎 Lucky 💚 Caesar 💙 och Svante 🖤
Tack Lee att ni den 3/12 HD/ED röntgade Lucky 💚 Gold Dione’s One Magic
HD C/B och ED 0/0

Så ett stort tack till Er alla underbara valpköpare! Ni är värda en stor eloge som frivilligt ställer upp med att HD/ED röntga, mentalbeskrivning , ögonlysa och att ni har provat på att ställa ut era Gold Dione’sare, fast ni inte har planer på att avla på era pälskningar. Det visar vilken stor kärlek och engagemang Ni har för hunden / rasen som gör att ni spenderar tusentals kronor på undersökningar och tävlingar, så att även kenneln ni har köpt hunden ifrån ska få en bättre insikt och förutsättningar för att kunna göra / ta mera välgrundade avelbeslut. ❤
Under vintern se upp med snö och kyla!
Det är bra att vidta försiktighetsåtgärder när er hund är ute ❄️ Skydda tassarna 🐾 mot salt. Det saltas mycket på vägarna och trottoarer och vägsaltet kan torka ut hundens trampdynor, så att de får sprickor. Därför är det viktigt att tvätta / skölja av tassarna ordentligt efter promenaden. Du kan även smörja in tassarna med vattenfri salva/vax innan en promenad som ett skyddade lager. Även att smörja tassarna med mjukgörande salva ex Helosan efter sista kvällsrundan.
Se även upp för förkylningar 🤧 även våra fyrbenta vänner drabbas ❤️‍🩹 Kalla vädret kan påverka utsatta kroppsdelar. Det är inte så vanligt att hundar förfryser sig. Men när det händer är det extremiteterna som drabbas först, så ha extra koll på långa, tunna öron, spenar, pung, tassar och svanstipp.
Du ser på hunden att den fryser om den blir stelare och långsammare i rörelserna och kanske börjar huttra. Vid stark kyla hämmas blodcirkulationen och hunden kan få så kallad köldkramp. Den får svårt att stödja på benen och hoppar ofta fram på tre ben.
Man kan få i gång blodförsörjningen till tassarna med massage, men det kan göra ont på hunden. Bäst är att rasta hunden korta stunder om det är riktigt kallt och genast gå in i värmen om den visar tecken på köldkramp.
Är hunden både nedkyld och blöt efter lek i snön är det viktigt att torka den ordentligt torr innan du sveper in den i värmande filtar, annars har vätan en fortsatt kylande effekt.
Tänk också på att en blöt hund i blidväder faktiskt kan frysa mer än en torr hund i rejäl vinterkyla.
Ha extra koll på lilla magen om hunden skuttat fram i djup snö.
När du kommer hem efter en frostkall promenad, då är det bra att ta en extra titt på hundens öronlappar, tassar, svans och ädlare delar. Om de är frostiga, rodnade, svullna, ömma eller till och med såriga ska du genast kontakta veterinär. Det ska du också göra om kroppstemperaturen understiger 36 grader.

Håll din hund kopplad runt frusna sjöar, isen kan se tjockare ut än vad den är, för är lätt att en lös hund springer ut på isen trots att föraren inte haft en tanke på det. Föraren går kanske bara med sin hund längs stranden och har inte tänkt sig att gå ut på isen. Det kan gå väldigt snabbt och vips ligger hunden i vattnet.
Ta hand om dig och din hund 🐕
Nedräkning inför julen 2021 ⏳Är Ni redo? Det tror jag att jag är. Julklapparna är klara till barnbarnen 💕 maten inköp är beställd och hemleverans är bokad. Pepparkaksbak med barnbarnen har jag hunnit med 😊 och i morgon ska hundarna badas 🐕 🚿så de oxå är fina inför julfirandet ..
Vi har haft fina kvällspromenader i månljuset denna vecka

Vi önskar er en fortsatt trevlig dag 🌺

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s