Om oss

”För att vi älskar hundlivet

Vi är kennelägarna

Johan och Anita Böhm och vi äger kenneln Gold Dione’s gemensamt. Vi bor söder om Stockholm tillsammans med våra golden retrievrar Skye, Lazer, Rosie, Millie, Max och Moa

Att göra saker tillsammans med mina hundar och träna dem ger en lyckokänsla och det är roligt att ständigt utvecklas och lär mig nya saker tillsammans med dem.

Jag och Skye, Lazer & Rosie

Hundintresset har varit med mig ända sedan barnsben och jag har under olika perioder av livet haft hand om omplaceringshundar med olika problem. Sedan slutet av 90-talet har vi levt med hundar som en central del av familjen. Min första utställning 2014 var med Skye, vår första golden retriever, när hon var fem månader gammal. Sedan dess har drömmen om att bli uppfödare gradvis växt fram och jag eftersträvar ivrigt att lära mig allt om rasen och allt kring uppfödning.

Vår idé och verksamhet

Mitt mål är att bedriva småskalig uppfödning i hemmiljö. Vi eftersträvar att avla fram sunda och trevliga golden retrievrar som lever upp till rasbeskrivningen exteriört och är orädda, nyfikna, vänliga, följsamma och mentalt stabila. Egenskaper som lämpar sig för såväl familjehundar som t.ex. spår, utställning eller tjänstehundar.

Vi vill ge valparna en bra start i livet. Det är viktigt att de kommer till ett bra hem där de blir väl omhändertagna. För mig som uppfödare vore det roligt att se att mina valpköpare är aktiva i någon form, såsom apportering, agility, lydnad och utställning eller andra gemensamma aktiviteter.

Våra valpar ska få bra hem där de får vara familjemedlemmar och kan känna sig trygga och omtyckta.

Vid val av avelspartner lägger vi stor tonvikt vid att föräldrarna är mentalt stabila och att de kompletterar varandra väl enligt rasstandarden.

Mer info om hundarna som används i vår kenneln finns under ”Våra hundar”.

Utbildningar, referenser och intyg

  • Svenska Kennelklubbens Uppfödarutbildning, 22 veckor, 2018-06-14
  • Golden Retrieverklubbens Exteriörkurs Steg 1, 2016-04-10