❤ Att köpa valp av oss 🐾

Går du i tankar att köpa en golden retriever att träna, ställa ut, tävla med eller ha som familjehund är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Vi svara gärna på dina frågor och funderingar om rasen och om våra hundar. Att komma och hälsa på oss och våra hundar är en självklarhet!

Val av valpköpare

Vi vill naturligtvis träffa vår blivande valpköpare innan ett eventuellt köp, något som vi tycker är viktigt och ger en trygghet både för dig som blivande ägare och för oss som uppfödare. Du får då dessutom chansen att träffa oss och våra hundar, prata hund och bilda dig en uppfattning om det är något som passar dig.

Ett valpköp ska vara mycket väl genomtänkt.
För oss är det viktigt att våra valpar kommer till ett tryggt, kärleksfullt och aktivt hem där det finns gott om tid, för en golden är en social individ som mår bäst av att få vara med sin ägare/familj, med härliga promenader och andra roliga aktiviteter, såsom att gå på kurser,  lydnad, apportering, viltspår, agility, eftersök eller delta på hundutställningar. Ha roligt med din hund! Vi ställer inga krav på att du måste tävla eller ställa ut med sin hund, men om du har det intresset eller vill prova på tycker vi att det är roligt.

Vi förbehåller oss rätten att välja valpköpare.
Vår uppfödning går efter de regler som gäller för Golden Retriever i SKK och Goldenklubben

Leverans

Tidigast vid 4-5 veckors ålder är du välkommen att träffa valparna och tiken. Leverans sker tidigast vid 8 veckors ålder.

Vid leverans är alla våra valpar:

  • Registrerade i Svenska Kennel Klubben
  • Veterinärbesiktade
  • Vaccinerade och avmaskade
  • ID-märkta med chip
  • Valpkullsförsäkrade hos Agria mot dolda fel i 3 år

Det medföljer råd och informationshäfte om utfodring och skötsel av valpen. Vi bjuder även på 1 års medlemskap i Golden Retriever Klubben.

Fysisk och mental undersökning

Vi ser gärna att du röntgar höfter och armbågarna vid 12 – 18 månaders ålder. Vi önskar även att ni gör en mentalbeskrivning (MH / BPH) samt Funktionsbeskrivning (FBR).

”För att jag som uppfödare och även rasklubben ska kunna följa utvecklingen är det viktigt att många hundar röntgas. Då får vi en bättre bild av status och ärftlighet, vilket är värdefullt i avelsarbetet.

För dig som hundägare är det också viktigt att ha kännedom om just din hunds ledstatus, för att veta om du eventuellt behöver göra några förändringar i er vardag”

Uppfödaren Anita Böhm

Råd, stöd, kontakt eller omplacering?

Bild på valp i dekorativt syfte

Efter att du har fått din valp fortsätter vi givetvis att ha kontakt när du är i behov av råd, stöd eller annat. Vi finns till hands oavsett vilka frågor du har eller om du har något du vill berätta för oss! Om du behöver omplacera hunden vill vi gärna att du kontaktar oss först.

Läs mer om rasen golden retriever på Svenska Kennel Klubbens (SKK) hemsida: SKK om rasen Golden Retriever