SKK, Hundvalpar är inte slit och släng!

on
Hundvalpar är inte slit och släng
Den 6 jul 2020 Vi nås av uppgifter om att valpköpare som köpte en hund i början av coronapandemin nu börjat tröttna. Blev inte hundägandet som du tänkt dig? Se till att omplaceringen sker på rätt sätt!

Redan i mars ökade efterfrågan på hundvalpar, trots uppmaningar från SKK om att valpar kräver både tid och omsorg. Nu börjar Sverige att släppa på sina restriktioner vilket bland annat innebär att det blir lättare att resa både inom och utanför Sveriges gränser. Då uppstår problemet – vad gör vi med valpen?
Det blir inte alltid som man tänkt sig

Den söta lilla valpen börjar bita i både händer och fötter. Tuggar sönder skor och annat värdefullt. Den kräver kontinuerlig passning som utöver mat och lek också innebär att den behöver kissa och bajsa, både dag- och nattetid. För vissa blir detta ett växande problem. För den som är väl förberedd är det en positiv möjlighet till att få följa och påverka utvecklingen av den nya familjemedlemmen.

Tänk efter före!
Att köpa en valp innebär ett stort ansvar. Det ska göras på rätt sätt för både valp, köpare och uppfödare. Varken vi människor eller hundar vill fara runt och byta familj. Vi vill alla ha en trygg tillvaro med respekt och kärlek. Rätt valp till rätt ägare är den bästa kombinationen och det är allas vårt ansvar att se till att det blir så!

Läs hela artikelnSKK hemsida: https://www.skk.se/sv/nyheter/2020/7/hundvalpar-ar-inte-slit-och-slang/

Denna artikel från SKK visar verkligen hur viktigt det är att hitta rätt familj till sina valpar ett tryggt och kärleksfullt hem som är beredd att ha hund i 10-15 år framöver och orka med de olika perioderna i hundens uppväxt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s