Härlig cykel tur med 🐕🐕🐾

Innan lunch tog jag först en cykeltur med Rosie sedan Millie. Det är en härlig möjlighet till att motionera tillsammans med ens fyrbenta vän♥️ Alla hundar behöver sin motion, och det är kul att variera.

Rosie när vi pausade en minut ..
Här travar hon i ett lugnare tempo bakom cykeln .. det är en fin skogs Stig utan trafik så hon behöver inte vara kopplad den här sträckan. Jag anpassar min fart så hon kan trava i ett bra tempo kan varierar tempot men farten hålls i travtempo

Lite tips att tänka på💡 Cykelturen ska vara anpassad till ens hund, för det ska ju även vara till för hunden oxå « Hunden ska vara vuxen 1-1,5 år och utan anmärkning på höft- & armbågsleden, annars kan hunden ta allvarlig skada av belastningen. Om du tänker ha hunden kopplad när ni cyklar, börjar du med att leda cykeln när ni promenerar. Alltid med hunden på cykelns högra sida. Bra att rasta av hunden ordentligt innan ni börjar gå med cykeln. Vänja hunden vid att cykeln betyder ”arbete”, att hunden har en uppgift när du plockar fram cykeln. Börja så enkelt som möjligt och beröm hundens framsteg 🐾 Ha roligt ihop 💕

Bra att ha tålamod för det kan ta tid för en hund att vänja sig att vara vid sidan av en cykel 🚴.. SLUTA MEDAN HUNDEN TYCKER DET ÄR ROLIGT 🤩

Vi önskar Er alla en riktigt trevlig dag 🍀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s