Dag 56. Vi känner nu tydliga foster rörelser 💞

on
Rosie 💗
Dag 56 har nu gått 8 dräktighets veckor av 9.
Så skönt att hon mår bra i sin dräktighet, tar dagen med ro och har god aptit, verkar vara så nöjd med att få flera portioner näringsrikt mat om dagen, lagom mycket motion där hon får bestämma takten och vi ser till att ge henne en stressfri miljö så dräktigheten blir en feel-good period där hon (och jag) får samla krafter inför det stundande arbetet
Förberedelserna har påbörjats Inför valpningen. Viktigt för Rosie att ha en skyddad och ostörd plats där hon kan vara med sina valpar. Och i ”boet” ska inte våra andra hundar komma in och att ingen ska kunna klampa in av misstag. Rummet får gärna vara mörkt med nerdragna rullgardinen. Om man tänker på hur vilda hunddjur boar. Det bevisar hur tydligt instinkten finns kvar hos våra hundar, när man har hört berättelser av andra uppfödare hur deras tikar under de sista veckorna av dräktigheten har haft fullt upp med att förhindra att tiken att gräver sig under buskarna, husgrunder eller andra otillgängliga platser för att föda sina valpar.

Rosie har i veckan börjat vänjas in i sin valplåda ”bo” så från med i natt ska vi börja sova i valprummet, här ska hon tillbringa en ganska stor del av den närmaste tiden.
Jag har oxå en säng i rummet där jag kan vara så jag finns i närheten och kan hålla koll.
En vecka innan beräknad valpning är det dags att införa en ny rutin. Temperaturtagning ”Normalt har en hund mellan 37,5-38,5 grader”
Så från och med i kväll ska jag börja ta tempen på Rosie morgon och kväll,
För i sista veckan börjar tempen pendla upp och ner för att något dygn innan valpningen göra en rejäl dykning, kanske ner till 36 grader.
Det är en indikation på att öppningsstadiet har inletts, ”förlossning är igång”
Fostret är ca 15 cm långa nu och kan röra sig ganska fritt i sin fosterhinna . Varje foster ligger i 2 vätskefyllda blåsor som skyddar dem från stötar och uttorkning ..

Det är sådan härlig känsla att känna deras rörelser när jag lägger min hand på Rosie mage 💞
En liten video på våra hundar
Rosie 💗 Skye ❤️ Lazer 💙
Och vi önskar Er alla en riktigt trevlig dag ☀️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s